OPGELEVERD

Stalen woning te Meerkerk

De hands-on manier van werken en de flexibiliteit waren de ingrediënten van een bijzonder plezierige samenwerking."-- Willem van der Schoot

Met creativiteit en duurzaamheid is Willem van der Schoot dagelijks bezig. Willem is CEO bij het gerenommeerde reclamebureau Havas Lemz in Amsterdam.

Zijn missie om zakelijk te creëren met respect voor klimaat en milieu, paste hij, samen met zijn vrouw Carolien, ook toe bij het bedenken en tot stand brengen van het huis dat naast hun boerderij in Meerkerk is gebouwd voor hun (schoon)ouders. Wij wilden dat graag voor onze ouders doen,” vertelt Willem. “Mijn schoonvader heeft ons jarenlang geholpen met de renovatie van de oude boerderij en de grote schuur die wij in 2018 kochten. We wilden graag wat terugdoen en omdat ons terrein groot genoeg is, ontstond het idee voor een nieuw te bouwen huis.”

Het creatieve ontwerpproces
De creativiteit van Willem werd behoorlijk uitgedaagd. Er ontstonden vraagstukken waar hij nooit eerder over na had hoeven denken. “Welk type huizen zijn er en hoe bouw je eigenlijk een huis? Wat past bij zowel een oude boerderij als bij het industrieterrein waar we naast wonen?” vertelt Willem. Er kwamen wat wensen op het lijstje: zelf mogen ontwerpen, korte bouwtijd en betaalbaar. Het uitgangspunt van alle beslissingen moest duurzaamheid zijn. “Want,” vult Willem aan, “ons bedrijf is een Certified B Corp, een keurmerk dat staat voor duurzaamheid. Dat is een way-of-live, dus baseer je je privé-beslissing daar ook op.”
De co-creatie met Hanse
Het antwoord op alle vragen was een huis van staal. Research in Google bracht twee leveranciers. Een aanbeveling van een van Willems klanten versnelde het keuzeproces voor Hanse en zo kwamen beide partijen samen aan de tekentafel. Het klikte meteen. De hands-on manier van werken en de flexibiliteit om zelf ook zaken uit te mogen voeren waren de ingrediënten van een bijzonder plezierige samenwerking.

Het eindresultaat
Stalen gebinten, sandwichpanelen, geluidwerende doeken en golfplaten zijn gebruikt bij de bouw van het huis. Binnen is het afgewerkt met eikenhouten schuifdeuren en dito trap met daaronder een ingenieuze oplossing voor kastruimte. Maar het mooiste van het hele ontwerp is dat het huis volledig gedemonteerd en opnieuw opgebouwd kan worden, mocht Willems creativiteit hem op andere ideeën brengen.

Stalen woning

De Weel 13, 4306 NV Nieuwerkerk

Adviseur: Frans van Haarlem
Email: favanhaarlem@hansestaalbouw.nl

Adviseur: Ruben de Jonge
Email: mbdejonge@hansestaalbouw.nl

 

Bel direct:

Openingstijden:
Maandag - Vrijdag : 07.00 - 17.00
Zaterdag en zondag gesloten

Volg ons:
Ik wil graag de brochure ontvangen (A.u.b. uw adresgegevens vermelden in het veld 'Bericht')
Bedankt! Uw bericht is succesvol verzonden...
Sorry... er is iets misgegaan. Probeer opnieuw
Het bericht kon niet veilig verstuurd worden. Probeer opnieuw