RECENT OPGELEVERD

Stalen woning te Waddinxveen

Het huis van familie Van der Spek uit Waddinxveen is een echte blikvanger. Aan de rand van een nieuwbouwwijk, langs het water, staat hun trots. Gemaakt van stalen wanden en een metershoge raampartij.

Het huis blijft niet onopgemerkt voor voorbijgangers. Het gebeurt vaak dat men nog even achteromkijkt. Je houdt ervan of niet. Voor Tristan en Lizanne van der Spek is het hun droomhuis.

Het idee werd tastbaar toen Tristan op weg naar zijn werk langs een stalen huis kwam. Dat was de bevestiging.”-- Lizanne van der Spek

Industrieel
Het nieuwbouwhuis in Bleiswijk voldeed prima aan de wensen, maar toch bleef het kriebelen om zelf iets unieks te bouwen. Een eigenzinnig ontwerp met een industriële uitstraling. Het idee werd tastbaar toen Tristan op weg naar zijn werk langs een stalen huis kwam. “Dat was de bevestiging. Het moest een stalen woning worden. We kochten een stuk grond in Waddinxveen en zijn op internet gaan zoeken naar leveranciers voor stalen huizen. Dat leverde twee grote spelers op. We gingen bij allebei op gesprek, maar besloten al snel met Hanse in zee te gaan. Daar kregen we de vrijheid om zelf een indeling te maken. Bovendien vonden we zijn sandwichpanelen mooier.”

Ontwerp
Hoewel ze beiden geen opleiding hebben genoten op bouwkundig gebied (Tristan is monteur van medische apparatuur en Lizanne verloskundige), wilden ze toch graag zelf hun eigen huis ontwerpen. “Daar hebben we zo goed mogelijk met een vooruitziende blik over nagedacht. Zonnepanelen en een warmtepomp werden gerealiseerd om ons zo energieneutraal mogelijk te laten leven. En alles wat we in de toekomst nog nodig denken te krijgen, zoals laadpalen voor elektrische auto’s en extra stopcontacten in de kamers, hebben we meegenomen in de voorbereiding. Ook hebben we zo veel mogelijk geprobeerd om leidingen uit het zicht te houden.” Het is Lizannes passie om met interieurstyling bezig te zijn. Zij bedacht de combinaties van kleuren en materialen bij het staal van de woning.

Realisatie
Hun schets werd door Hanse, na een kleine aanpassing, vertaald in een constructietekening en het rekenwerk kon beginnen. Met dit plan moest de gemeente worden overtuigd om een vergunning af te geven. Dat proces heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar uiteindelijk kon er begonnen worden met de realisatie van de dromen. Het bouwen verliep vlot. Na 4,5 maand konden ze hun nieuwe woning betrekken.

Het eindresultaat
Het eindresultaat is verrassend mooi. De houten afwerking van het overstek langs de glazen pui, het zachte sedumdak op de garage en de stijlvol ingerichte tuin geven een warme aanblik. Binnen is er balans tussen materialen, kleuren, indeling en oppervlaktes. In de grote, tot de nok toe open woonkamer van acht bij acht meter staat een joekel van een familiebank. De strakke zwarte keuken nodigt uit om te kokkerellen. Boven, op de vide bij de balustrade hebben de kinderen hun eigen speelhoek. Daar staat ook een fauteuil met vrij uitzicht over de natuur die je verleidt tot het laten wegdwalen van je gedachten. Wie weet wat dat voor nieuwe dromen gaat opleveren.

We gingen bij allebei op gesprek, maar besloten al snel met Hanse Staalbouw in zee te gaan.”

"Het eindresultaat is verrassend mooi.”

Stalen woning

De Weel 13, 4306 NV Nieuwerkerk

Adviseur: Frans van Haarlem
Email: favanhaarlem@hansegroep.nl

Adviseur: Ruben de Jonge
Email: mbdejonge@hansegroep.nl

 

Bel direct:

Openingstijden:
Maandag - Vrijdag : 07.00 - 17.00
Zaterdag en zondag gesloten

Volg ons:
Ik wil graag de brochure ontvangen (A.u.b. uw adresgegevens vermelden in het veld 'Bericht')
Bedankt! Uw bericht is succesvol verzonden...
Sorry... er is iets misgegaan. Probeer opnieuw
Het bericht kon niet veilig verstuurd worden. Probeer opnieuw