RECENT OPGELEVERD

Stalen woning te Yerseke

“Er is niets dat we anders hadden willen doen.”-- Anneke en Andries Jumelet over hun stalen woning:

Andries en Anneke wonen in Yerseke, op een plek waar ze jaren geleden al verliefd op werden. “Het ligt op 300 meter van onze vorige woning. We wandelden er vroeger regelmatig voorbij”, begint Anneke. “Tegen de eigenaresse hadden we jaren geleden al eens gezegd daar graag te willen wonen. Het is namelijk een plek vanwaar je een heel mooi uitzicht over een natuurgebied hebt.”

De eigenaresse besloot de grond uiteindelijk aan hen te verkopen. Maar toen moest er dus nog een woning gebouwd worden. “We zagen bij Binnenste Buiten, dat tv-programma over woningen, een stalen woning voorbij komen”, vertelt Andries. “Dat vonden we interessant, vooral die grote glazen gevel.” “Ik wilde graag een apart huis”, gaat Anneke verder, “Niet te gelikt. Dat was daar zo. Ik was helemaal verkocht, keek verder nergens meer naar. Een stalen huis moest het worden.”

Andries en Anneke gingen naar Hanse en kozen Bouwraadhuis als hun architect. Andries: “Hanse had het ontwerp ook kunnen verzorgen, maar we hadden al contact met een architectenbureau uit Kruiningen. Voor Hanse was dat geen probleem, ze hadden al vaker met deze partij samengewerkt."

Ontwerp
Diverse modellen passeerden de revue en het ontwerp werd stap voor stap aangepast aan alle wensen van Andries en Anneke. “Zo hebben we bijvoorbeeld gevraagd om aan de achterkant nog een stukje zijraam te plaatsen zodat we een nóg beter uitzicht kregen”, zegt Andries. Anneke: “En zij kwamen met het idee van het hout. Als bekleding van de aangebouwde bijkeuken, de rand rondom het grote raam en dat lange kader naar boven. Dat vond ik echt super! Het is mooi, warm hout en zo behandeld dat het zijn kleur behoudt.”

“Wat ze direct gewend waren, is gelijkvloers wonen. Slaapkamer, kleedkamer, badkamer, alles zit beneden. En als we later ooit een rollator of rolstoel nodig hebben, hebben we hier alle ruimte om te manoeuvreren.” -- Andries Jumelet

Genieten
Waar ze nu vooral van genieten? Andries moet daar niet lang over nadenken: “Van die glazen gevel. Je ziet alles wat er buiten gebeurt, tot aan de wolken en de lucht. Je mist geen detail. Vooral de ondergaande zon is schitterend.” “Ja, dat is elke keer opnieuw een mooi plaatje. Ik kan er ook zó van genieten als ik hier de vogels voorbij zie vliegen”, bevestigt Anneke.

Stalen woning

De Weel 13, 4306 NV Nieuwerkerk

Adviseur: Frans van Haarlem
Email: favanhaarlem@hansegroep.nl

Adviseur: Ruben de Jonge
Email: mbdejonge@hansegroep.nl

 

Bel direct:

Openingstijden:
Maandag - Vrijdag : 07.00 - 17.00
Zaterdag en zondag gesloten

Volg ons:
Ik wil graag de brochure ontvangen (A.u.b. uw adresgegevens vermelden in het veld 'Bericht')
Bedankt! Uw bericht is succesvol verzonden...
Sorry... er is iets misgegaan. Probeer opnieuw
Het bericht kon niet veilig verstuurd worden. Probeer opnieuw